Dagligdagen

I løbet af dagen sker der mange spændende og forskellige ting i Myretuen. Dagligdagen tager udgangspunkt i tiden omkring måltiderne, der foregår på faste tidspunkter.

Klokken 6.15

Børnehaven åbner, og der er mulighed for at spise morgenmad. Der sidder altid en voksen ved bordet, og der serveres hjemmebagte (lune) boller og havregryn. Morgenmaden ryddes væk kl. 8.00.

Klokken 9.00-9.15

Her starter dagen som udgangspunkt i læringsgruppen med frugt, og vi vil sammen med børnene gennemgå, hvad der skal ske i dag.  

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er børnene i deres læringsgrupper.

Læringsgrupperne er i faste perioder tilknyttet et læringsrum. Som forældre kan man med fordel følge med på den store tavle ved indgangen, hvor der er vist, hvilken gruppe ens barn er tilknyttet, hvilket læringsrum de skal være i. Der hænger også en SMTTE af hvordan der arbejdes pædagogisk i læringsgruppen.

Klokken ca. 11.00 spiser vi frokost

Nu spiser vi frokost i små grupper. Vi har en forældrearrangeret frokostordning, som børnene kan tilmeldes, eller de kan spise den medbragte madpakke.

Fra klokken 12.00

Her er medarbejderne fælles om børnene og opgaverne.

Børnene vil om eftermiddagen have mulighed for at være sammen med andre børn i hele huset.

For de mindste børn, vil der også være mulighed for at sove til middag.

Ca. klokken 14:00 er der eftermiddagsmad

Eftermiddagsmaden foregår i en ”cafe”, hvor børnene kommer hen og spiser eftermiddagsmad, når de er klar. De krydses af, så alle når at komme forbi.

Sidst på dagen

Man er fælles om at afslutte dagen, få ryddet op og lukket institutionen.